Kennissessie Industrial Control Systems Security

Datum nog niet bekend

Cybersecurity is een hot topic momenteel. Financiële instellingen, telco's, energiebedrijven en overheden doen er alles aan om hun data en IT omgevingen goed in te richten en te beschermen. Maar over veiligheid van de industriële systemen, bruggen en sluizen wordt veel minder aandacht besteed in media, op congressen en onder elkaar. Is ICS een heel ander spel of werkt het toch hetzelfde als de conventionele it security en waarom? In deze sessie gaan we met elkaar en gesprek en zullen we tips en ideeën uitwisselen.

Wij hebben geen paneldiscussie, geen stellingen, geen voorbeeldvragen maar wel een kleine presentatie. Wij gaan op donderdag 31 mei 2018 anderhalf tot twee uur actief met elkaar over dit onderwerp in gesprek, waarbij we samen in een intieme groep centraal het gesprek vormgeven. Voor iedereen is er ruimte voor vragen, opmerkingen en meningen. We hebben in eerdere edities ervaren dat dit veel diepgang geeft en dat komt kennisdeling en kennisoverdracht ten goede. 

Zoals altijd sluiten we af met een drankje en een hapje. Heb jij ook behoefte mee te praten en te luisteren, zodat je met de daaruit verkregen informatie ook direct in jouw specifieke organisatie aan de slag kan? Wil je gewoon met professionals discussiëren over dit gecompliceerde onderwerp? Dat kan ook! 

Cqure wil er wel zeker van zijn dat we voldoende kennis aanwezig hebben. Daarom hebben we Erwin van der Zwan en Ronald Eygendaal bereid gevonden om bij de kennissessie aanwezig te zijn als expert.

Kosten

Geen, wij vinden dat kennisdeling niet altijd geld hoeft te kosten.

Certificering punten

Dit event voldoet aan de eisen van CISSP ten aanzien van het behalen van certificering punten. U krijgt voor het deelname aan dit event 2 punten. Na afloop van het event krijgt u een bewijs van deelname per mail gestuurd.

Locatie

Cqure Prinsengracht 217C
1015 DT Amsterdam

020 3642909

Het programma

Aanvang14:30-15:00 uur
Kennissessie15:00-17:00 uur
Borrel en napraten17:00-19:00 uur

Experts / sprekers

  1. Ronald Eygendaal Security Consultant en Project Manager cybersecurity bij GBBS

    Ronald Eygendaal Security Consultant en Project Manager cybersecurity. Hij is werkzaam bij GBBS de high-end security integrator, binnen de Croonwolter&dros bedrijven familie. Ronald heeft meer vijftwintig jaar ervaring in informatiebeveiliging en elektronische & technisch beveiliging opgedaan bij o.a. KPN, Getronics, ABN, Nedlloyd, NorfolkLine, Vodafone. Sinds 2015 is hij vooral actief in de cybersecurity rond tunnels, bruggen en sluizen. Ronald lid van Platform voor InformatieBeveiliging (PvIB ) en lid van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit ( VVBI ). Ook heeft hij meer dan 50 artikelen over uiteenlopende onderwerpen binnen het vakgebied geschreven.

    Meer over Ronald Eygendaal

  2. Erwin van der Zwan Security Consultant / Information Security Officer bij QDMsecurity

    Practical (cyber)security consultant and (interim) information security officer. I am an independent security consultant (MSc CISSP CISA CISM) with a broad experience in information security, cyber security, risk management, incident response, critical infrastructure protection (CIP) and the security of industrial automation and control systems (IACS/SCADA). I work in sectors such as electricity, oil, gas, nuclear, water utilities, water management (weirs) and transport (seaports and airports) and government.

    Meer over Erwin van der Zwan