Kennissessie Security Metrics

donderdag 22-11-2018

Over dit evenement

Het is onontkoombaar dat een ondernemer risico's moet nemen om zaken te doen. Het is de kunst om maatregelen te nemen waardoor deze risico's acceptabel blijven. Bij het verhogen van een beveiligingsniveau heb je vaak keuze uit tal van mogelijkheden. Elke oplossing heeft zijn eigen kostenplaatje en zijn eigen beveiligingskarakteristieken. Dat maakt het vaak lastig om een effectieve of efficiënte keuze te maken. Als je het goed doet, dan vullen beveiligingsmaatregelen elkaar aan. Echter zijn er vele afweging te maken in de zwaarte van de maatregel en het gewenste effect in de combinatie hiervan. Hoe je zinvol gebruik maakt van deze security metrics, is wat we tijdens deze kennissessie zullen bespreken. Tijdens de sessie worden twee artikelen voor het voetlicht gebracht (artikel één, artikel twee). Ben je aanwezig tijdens de sessie? Zorg dan dat je deze artikelen gelezen hebt.


Wij hebben geen paneldiscussie, geen stellingen, geen voorbeeldvragen en zeker geen presentatie. Wij gaan op donderdag 22 november 2018 anderhalf uur actief met elkaar over dit onderwerp in gesprek, waarbij we samen in een intieme groep centraal het gesprek vormgeven. Voor iedereen is er ruimte voor vragen, opmerkingen en meningen. We hebben in eerdere edities ervaren dat dit veel diepgang geeft en dat komt kennisdeling en kennisoverdracht ten goede. 

Zoals altijd sluiten we af met een drankje en een hapje. Heb jij ook behoefte mee te praten en te luisteren, zodat je met de daaruit verkregen informatie ook direct in jouw specifieke organisatie aan de slag kan? Wil je gewoon met professionals discussiëren over dit gecompliceerde onderwerp? Dat kan ook! 

Cqure wil er wel zeker van zijn dat we voldoende kennis aanwezig hebben. Daarom hebben we Cor Rosielle en Maarten Zwaan bereid gevonden om bij de kennissessie aanwezig te zijn als experts.

Kosten

Geen, wij vinden dat kennisdeling niet altijd geld hoeft te kosten.

Certificering punten

Dit event voldoet aan de eisen van CISSP ten aanzien van het behalen van certificering punten. Je krijgt voor het deelname aan dit event 2 punten. Na afloop van het event krijg je een bewijs van deelname per mail gestuurd.

Locatie

BCN Nederland
Atlas Arena Complex | Gebouw Azië, 5e etage (receptie)
Hoogoorddreef 5, 1101 BA Amsterdam
Plan je route

Het programma

Ontvangst14:30-15:00
Sessie15:00-17:00
Borrel en napraten17:00-19:00

Experts / sprekers

 1. Cor Rosielle: Security Wizard Penetration Tester bij UWV

  Ik ben Cor Rosielle. In 1978 ben ik afgestudeerd aan de HTS Bouwkunde en in 1979 aan de HTS Weg- en Waterbouwkunde, beide in Amsterdam. Ik ben direct na mijn afstuderen aan het werk gegaan als betonconstructeur. In 1983 heb ik de overstap gemaakt naar ICT. Dat heette toen nog: automatisering. Sindsdien heb ik veel verschillende functies bekleed, zoals: operator, programmeur, systeembeheer, netwerkbeheer, afdelingsmanager, informatiebeveiliger en penetratietester. Ik heb inmiddels ruim 30 jaar ervaring in ICT.

  Meer over Cor Rosielle: Security Wizard

 2. Maarten Zwaan Information Security Analyst CISO SOC bij ABN AMRO Bank

  Self summary: Highly analytical, performs well in making decisions with limited information, good intuition at reading people, good problem solving skills. 

  Objectives: achieve obtaining a leardership position within 5 years of the start of my career.

  Maarten has a  Master’s Degree in Algebra and Number Theory.

  Meer over Maarten Zwaan