Training Managing Cyber Security Risks

woensdag 13-02-2019

Samen met Outflank organiseren wij een 1-daagse training voor managers. Wil jij het naadje van de kous weten hoe aanvallers te werk gaan, maar ben je niet diep technisch? Dan is deze training zeer geschikt voor jou! Na deze training ben je weer volledig op de hoogte van methodieken, modellen en systemen waarmee kwaadwillenden ook jouw organisatie proberen aan te vallen.

Hoe effectief gaat jouw organisatie om met cyber security risico’s? Welke maatregelen moet je treffen en hoe richt je jouw organisatie daarvoor in? De training Managing Cyber Security Risks geeft het antwoord op deze vragen en brengt je in één dag up-to-date met de meest relevante onderwerpen in cyber security.

De training is speciaal gericht op personen met een managementrol in de IT. De trainers, allen jarenlang ervaren als ethisch hackers en werkzaam bij Outflank, een bedrijf gespecialiseerd in ‘red teaming’, zorgen voor een toegankelijke benadering van complexe onderwerpen en praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. Alle relevante kennis over moderne cyber security risico’s, in begrijpelijke taal en samengevat in één dag: dit is de training ‘Managing Cyber Security Risks’ in een notendop.

Voor wie?

 • IT (operations) managers
 • Security managers
 • Security officers

Deze managementtraining sluit naadloos aan op de technische driedaagse training ‘Defend Against Modern Targeted Attacks’, welke geschikt is voor uw technisch security specialisten en IT-beheerders.

Onderwerpen

Op hoofdlijnen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Het dreigingslandschap: de motivatie van aanvallers, de verschillende types aanvallers en de relevantie hiervan voor uw organisatie, zodat u een beter beeld krijgt van de risico’s voor uw organisatie.
 • Kernbegrippen en concepten omtrent moderne aanval- en verdedigingstechnieken, zodat u dezelfde taal spreekt als uw medewerkers en leveranciers.
 • Best practices ten aanzien van governance, organisatie, proces en cultuur voor een digitaal weerbare organisatie.
 • Bekende frameworks en bronnen voor het inrichten van technische maatregelen, zodat u uw medewerkers de juiste handvatten kunt bieden voor moderne beveiliging.
 • Aanvalsdemonstraties, om inzicht te verschaffen in hoe een moderne aanvaller te werk gaat en welke kwetsbaarheden of misconfiguraties vaak worden misbruikt.
 • Fabeltjes en de toegevoegde waarde van producten zoals next generation firewalls, antivirus, threat intelligence en machine learning. Zodat u zich niet gek laat maken door alle tools die er te koop zijn.
 • Praktische tips hoe je het een aanvaller moeilijk maakt. Waar breng je focus aan en waar spendeer je je budget aan. Maar ook: waar kun je op besparen?
 • Kokosnoten, en waarom ze ons niet gaan helpen.

Naar het aanmeldformulier 

Het programma

Datum13 februari (1 daags)
Tijden09:00 - 17:00 uur
LocatieUtrecht
Kosten€ 900,- ex BTW

Experts / sprekers

 1. Stan Hegt Digital security expert and co-founder at Outflank

  Stan is een digitale beveiligingsspecialist en een professionele hacker. Hij heeft meer dan een decennium aan ervaring op dit gebied en heeft een Master of Science-graad in Information Security Technology. Begonnen als een computer hacker op 10-jarige leeftijd, heeft Stan diepe technologische kennis verworven die hij combineert met sterke professionele vaardigheden. Zijn expertise ligt bij red teaming, complexe penetratietesten, malware-analyse, dreigingsbeheer en security awareness training. 

  Meer over Stan Hegt | Bekijk op Linkedin

 2. Marc Smeets IT security expert, ethical hacker & co-founder bij Outflank

  Marc is een ervaren professionele hacker en red teamer. Met 10+ jaar ervaring in IT security en 3 jaar als systeem- en netwerkengineer weet hij hoe in te breken en ook hoe te verdedigen. Zijn specifieke expertise ligt op de onderliggende technische lagen: infrastructuren, netwerk protocollen, core routing protocollen, Active Directory en operating systems. Hij combineert sterke inhoudelijke technische kennis met de mogelijkheid om beveiliging te zien in de grotere context van organisaties.

  Meer over Marc Smeets | Bekijk op Linkedin

 3. Pieter Ceelen IT security expert, hacker & co-founder bij Outflank

  Pieter is een ervaren technisch beveiligingsanalist met meer dan 8 jaar ervaring. Hij heeft ervaring met technische beveiligingsbeoordelingen/ -advies, penetratietesten, respons op incidenten en dreigingsbeheer. De laatste jaren richtte hij zich specifiek op preventie, detectie en reactie op gerichte aanvallen/ APT's en andere cybercriminaliteit. Naast zijn technische kennis is hij een adviseur met een bredere kennis op het gebied van informatiebeveiliging, auditing en IT-processen.

  Meer over Pieter Ceelen | Bekijk op Linkedin