Hans Teffer

IT Auditor en IT Security Consultant bij Castania Advisory Services B.V.

Hans Teffer

Hans Teffer heeft ruim 30 jaar ervaring in werkgebied van de Informatie Technologie, waarvan de laatste 15 jaar met de nadruk op IT Auditing en IT Security adviezen, met name bij middelgrote tot grote bedrijven in de Telecom en Financiële sector in Nederland, België, Duitsland, het Midden Oosten en de Verenigde Staten.

Hans heeft de Post-Doctorale opleiding IT Auditing aan de Vrije Universiteit afgerond en is als RE ingeschreven in het register van IT Auditors van de NOREA. Hij is tevens geaccrediteerd als Certified Information Systems Auditor door ISACA.

De afgelopen jaren heeft Hans zich gespecialiseerd in het verbeteren en optimaliseren van IT Security architecturen op basis van analyse van de primaire bedrijfsprocessen om zodoende de belangrijkste bedrijfsrisico’s te identificeren. Vervolgens kunnen de verschillende beschermingsmiddelen, zoals Intrusion Detection Systemen, Firewalls en Security Monitoring oplossingen, optimaal op elkaar en de geconstateerde risico’s afgestemd worden, waardoor de beschikbare middelen zo economisch mogelijk ingezet kunnen worden. Dit wordt ook wel de Holistische aanpak genoemd.

Artikelen door Hans Teffer