Arnold Roosendaal

Auteur en onderzoeker in privacy en identiteiten

Arnold Roosendaal

Arnold Roosendaal is jurist en is gespecialiseerd in privacy en identiteit. Hij studeerde Nederlands recht en vervolgens Law & Technology aan Tilburg University. In 2013 promoveerde hij met een proefschrift over digitale representaties en het commerciële gebruik daarvan (http://ssrn.com/abstract=2313576 ). Een bewerking voor breed publiek verscheen onder de naam De Informatiefuik (http://www.atlascontact.nl/boek/de-informatiefuik/).

Sinds 2007 is Arnold als partner betrokken bij Fennell Roosendaal Onderzoek en Advies. Van 2012-2016 werkte hij bij TNO. Sinds juni 2016 is Arnold adviseur bij Privacy Company (privacycompany.eu) Arnold adviseert overheden (nationaal en internationaal) en bedrijven over het reguleren en inbedden van privacy. Dit vindt plaats in de vorm van fundamenteel onderzoek, maar ook als concrete beleidsaanbevelingen. In zijn onderzoek ligt de focus op innovatie en hoe innovatie verder gebracht kan worden. Privacy is dus geen barrière of hindernis die genomen moet worden, maar een kans voor innovatie!

In zijn onderzoek en advies streeft Arnold naar een interdisciplinaire benadering, met oog voor het juridische, maar ook voor technische ontwikkelingen en mogelijkheden, en voor de belangen van verschillende betrokkenen bij een innovatie of toepassing.

Arnold publiceerde vele artikelen en boekdelen en treed regelmatig op als spreker of panellid. Tevens verschijnt hij regelmatig als expert in de media. In 2010 publiceerde hij een onderzoek naar volgtechnieken van Facebook dat wereldwijd de aandacht trok (http://ssrn.com/abstract=1717563).