Nieuws en ontwikkelingen

Cqure hackersboot 2015

De hackersboot was deze editie goed gevuld. Mede door het fantastische weer, aangevuld met een lekker hapje en drankje was het wederom genieten geblazen. Sommige hackers noemen de Cqure hackersboot nu al een cult event. Een prachtig comliment! Op naar de volgende editie! 

Je wilt hacker worden maar waar begin je eigenlijk?

Door Simone van Lent. Op woensdag 22 april mocht ik samen met 8 anderen als tweede testgroep het nieuwe Ethical Hacking Foundation examen van EXIN testen. EXIN heeft in samenwerking met de Security Academy het Ethical Hacking Foundation examen gemaakt.

Zelf ben ik een beginner in de IT security. Het grootste probleem waar je dan tegen aan loopt is, is dat je niet weet waar je moet beginnen. Ik heb wel eens aan mensen die al langer in het vak zaten gevraagd: waar moet je als beginner beginnen?..

Kennissessie over privacy voor herhaling vatbaar

Samen met Jaap Henk Hoepman en Klaas Bruin werd er op 30 april jl. gezamenlijk door zo'n veertig professionals intiem gediscussieerd over privacy. De professionals gaven vlak na de sessie al aan dat dit soort sessies vaker moeten plaatsvinden. Voor Cqure een teken van een geslaagde kennissessie. Na de sessie..
 

    

De vraag naar informatiebeveiligers

De wereld verandert momenteel snel en bij steeds meer organisaties wordt hun ‘core business’ meer en meer afhankelijk van de digitale snelweg. ING, ABN AMRO en Rabobank kondigden onlangs aan veel kantoren te zullen sluiten en meer via internet te organiseren. Dit voorbeeld is maar het topje van de ijsberg. Onze hele economie en samenleving wordt steeds afhankelijker van het internet. Groeit de veiligheid van het internet eigenlijk wel evenredig mee?

Cybercrime, what’s in the name

Conventionele vaste vormen van IT boeien mij al lang niet meer. Via gevirtualiseerde systemen en netwerken ben ik als een van de eerste in de Cloud aan het werk gegaan. Wat voelde dat vrij zeg, en luchtig. Toen ik later van Cyberspace hoorde, moest en zou ik daar werken. Werken in Cyberspace is te gek! Wat een ruimte om te werken! Daar is the sky echt the limit. Absolute vrijheid. 'Het nieuwe werken' in haar puurste vorm. Heerlijk! 

Tweede editie Cqure hackersboot

DELEN en VERBINDEN, dat vinden wij van Cqure erg belangrijk! Daarom organiseren wij regelmatig informele bijeenkomsten in ontspannen sfeer met specialisten binnen ons vakgebied. Soms een mengelmoes van specialisten en soms juist gelijken. Zo bekenen we nu voor de tweede keer samen met een aantal van de beste hackers uit Nederland en België Amsterdam vanaf het water. Een lekker drankje en hapje maakte de leuke gesprekken en interessante ontmoetingen compleet. Wederom was het een succes. In het voorjaar van 2015 zullen we deze boot dan ook wederom organiseren.  
 

Informatiebeveiliging, een kansspelletje?

Door Remco Bakker 

Afgelopen zaterdag opende de Volkskrant met het nieuws “lek in de Staatsloterij” en u begrijpt, dat mijn aandacht direct getrokken werd. En jawel, het artikel leest als een standaard werk over informatiebeveiliging, althans, over hoe het niet moet. Zo staat er te lezen dat PWC in 2011 rapporteerde, “dat het bedrijf de informatiebeveiliging op cruciale punten niet op orde heeft.”.. 

Cqure lenteborrel 2014 was een groot succes!

Op 8 mei vond de tweede editie van onze lenteborrel plaats in het prachtige kantoor met uitzicht op de Prinsengracht in Amsterdam. De borrel waar de IT security branche elkaar informeel ontmoet. Een keur van specialisten, ondernemers, opleiders, media en klanten waren aanwezig

Mooie vorderingen kennisplatform Cqure

Op 5 september 2013 zijn wij gestart met ons Cqure kennisplatform. Dit platform is speciaal ontwikkeld om de business te voorzien van meningen, visies en ideeën van absolute topspecialisten uit de informatiebeveiliging. Het platform wordt al erg goed bezocht en we krijgen veel reactie’s dat de inhoud ervan als zeer relevant en interessant beschouwd wordt. We zijn dit gericht aan het uitbouwen. Vandaag starten we met de toevoeging van een video bij de artikelen. Aan het woord is Mark Bergman, een buitengewoon ervaren ethical hacker…...

Cqure bij dutchitchannel.nl

Lees hier het interview dat dutchitchannel heeft gehouden met Cqure. In gesprek met Remco Bakker en Dennis Nuijens over hun toegevoegde waarde voor professionals en bedrijven.

Security by design, beter voorkomen dan genezen

Cqure in gesprek met Rob van der Veer van de Software Improvement Group (SIG)

Security is soms net een wedstrijd. Als we ons vandaag de dag willen beschermen tegen de verschillende bedreigingen is het belangrijk dat we geen kansen weggeven aan de andere partij. De ‘tegenpartij’ ziet momenteel veel kansen door te penetreren in systemen en applicaties, vaak doordat fouten zijn gemaakt tijdens het ontwerp en de ontwikkeling ervan. Wil je die wedstrijd eerlijk beginnen met gelijke stand en kansen, dan is het dus in de basis belangrijk dat je code van een goede kwaliteit is. Zo voorkom je problemen in plaats van dat je ze moet genezen. Security by design!

 

Prijs beste IB artikel uitgereikt

In een eerder nieuwsbericht kondigden wij u al aan dat Remco Bakker de prijs zou gaan uitreiken voor het beste artikel, gepubliceerd in het vakblad voor informatiebeveiliging, het PvIB. Het ging hierbij om het beste artikel van 2012. De winnaar is…....

 

Interview voor radio Noord Holland

In de rubriek de weerestafette kreeg Dennis Nuijens het “stokje” van Peter Seesink, Account Executive bij EMC. 

 

Remco Bakker in activiteitencommissie PvIB

Remco Bakker spreekt vanuit zijn functie bij Cqure veel bedrijven en professionals in de IT-security branche. Door deze breed georiënteerde contacten met de markt kent Remco de thema’s waar bedrijven mee kampen en over nadenken als geen ander.

 

Lenteborrel Cqure was een geslaagd evenement

De eerste borrel op ons prachtige kantoor aan de Prinsengracht in Amsterdam bij Cqure stond geheel in het teken van de lente. Cqure kijkt terug op een mooie middag met lekkere wijnen en spijzen, maar vooral met leuke gesprekken over ons vakgebied.

 

Ontvang de wekelijkse Cqure Update

Sluiten