Nieuws en ontwikkelingen

Beste artikel PvIB beoordeeld en uitgereikt door Remco Bakker

Als jurylid van het PvIB, het blad Informatiebeveiliging heeft Remco Baker een bijdrage mogen leveren bij het vaststellen van het artikel van het jaar.

 

Ook Vitens kiest voor Cqure

Altintas komt in 2011 met Cqure in aanraking. Hij nodigt de staf uit op kantoor en voelt meteen dat het klikt. ‘Cqure is meer dan een detacheringsbureau dat informatiebeveiligers levert. Ze kunnen meepraten op hoog niveau, geven gratis adviezen en geven antwoord op vraagstukken.’ Dankzij de door Cqure geleverde security officer is het beveiligingsbeleid van Vitens nu beter georganiseerd, stelt Altintas: ‘Cqure ontzorgt ons door een security specialist op maat te leveren.’ Lees hier het hele referentieverhaal

 

Is SIEM de heilige graal in de Informatiebeveiliging?

Mensen, wat zijn we in de informatietechnologie toch gek op acroniemen. Zo hebben we al weer een tijd het prachtige SIEM, hetgeen staat voor Security Incident and Event Management. Na jaren van al dan niet juist en zinvol implementeren van tal van technische maatregelen om de risico's die we geïdentificeerd hebben met onze digitale informatievoorziening, komt natuurlijk onvermijdelijk de vraag naar boven:“Wat hebben we hier nu mee bereikt, is onze organisatie veiliger geworden?”

 

Een goede motivatie in vijf stappen

“Schrijf je nog even een korte motivatie n.a.v. dit gesprek” is een zin welke ik op regelmatige basis uitspreek naar de security professionals waar wij mee werken. Intern onderzoek bij Cqure heeft aangetoond dat de motivatie niet in alle gevallen het gewenste resultaat heeft terwijl het ogenschijnlijk een goed stuk tekst is. Hoe komt dat nou eigenlijk? En waarom is een goede motivatie eigenlijk zo belangrijk?

 

Gastcollege Remco Bakker op Hogeschool van Amsterdam

Remco Bakker, bij Cqure inhoudelijk verantwoordelijk, is op 6 mei uitgenodigd om gastcollege te geven op de HvA.

 

Oproep aan alle RvB’s!

De titel zegt het al. Oproep aan alle RvB’s! Maar eigenlijk is het een oproep aan alle managers en ondernemers! 

Na bijna vier jaar in de IT security te hebben gewerkt, maak ik me een beetje zorgen namelijk. Waarover? Over internetcriminaliteit. Wij spreken in ons vak, IT security, met meerdere personen van alle lagen binnen ondernemingen, van techniek tot het management. Hierdoor…...

 

De meest gestelde vraag van een informatiebeveiliger aan Remco Bakker

Wanneer we starten aan het maken van de selectie van informatiebeveiligers voor een opdracht, is vaak de eerste vraag van een informatiebeveiliger: “Kun je mij vertellen, waar de werkzaamheden uit bestaan?

 

Remco Bakker over het idee van één ICT Ministerie

Naar aanleiding van het idee van D66 om een Ministerie voor ICT te creëren waar de ICT zaken centraal georganiseerd worden is Remco Bakker gevraagd naar zijn mening. Men vroeg juist hem omdat Remco veel ervaring en (praktijk) kennis heeft met de onderwerpen Risk Management, IT Security en Compliancy. 

 

Cqure helpt grootste cloudprovider van Nederland met haar Informatiebeveiliging

De nummer één cloud serviceprovider van Nederland, CloudVPS uit Rotterdam heeft Cqure gevraagd hen te helpen met het behalen van een ISO 27001 certificaat. Op Cloud gebied is Cloud VPS zeer vooruitstrevend door hun aanpak, technische kennis, omvang en hun gigantische VPS (virtual private server) park.

 

Hogeschool Den Haag vraagt Cqure om haar studenten te informeren over de IT Security branche

Studenten die de opleiding Security Management volgen op de Haagse Hogeschool worden op dinsdag 26 juni in de vorm van een presentatie van op de hoogte gesteld van de huidige ontwikkelingen in de IT security branche. Remco Bakker, inhoudelijk verantwoordelijk bij Cqure zal deze presentatie voor zijn rekening nemen. Er zal tevens direct gekeken worden naar de mogelijkheden om Cqure als brug te laten fungeren naar de arbeidsmarkt voor de eindejaar studenten.

 

Cqure presenteert over Riskmanagement en Compliancy op Seminar Nyenrode Business Universiteit.

Het seminar op dinsdag 12 juni, wordt georganiseerd door Nyenrode Business Universiteit in samenwerking met Cap Gemini en Ymere.

Onderwerp van de dag zal zijn de trends in business en IT voor woningcorporaties en de nieuwe Cora architectuur. Er zullen een aantal interessante sprekers hun expertise en trends presenteren, allen geënt op de branche voor woningcorporaties en de Cora Architectuur.

Remco Bakker, inhoudelijk verantwoordelijk bij Cqure zal zijn presentatie houden over Riskmanagement en Compliancy. 

 

Maturing Business Information Security Congres op 20 juni 2012

Cqure heeft een uitstekend relatie netwerk in de IT-security branche. Daarom heeft B-Able, één van onze zeer gewaardeerde business partners, ons gevraagd om een aantal van onze relaties uit te nodigen voor dit kwalitatief bijzondere congres. Het congres is niet alleen bijzonder door de prachtige locatie, maar vooral door een aantal zeer maatgevende, internationale sprekers die aanwezig zullen zijn. Cqure heeft een beperkt aantal invitaties ter beschikking.

 

Presentatie Remco Bakker over dataclassificatie en reputatieschade

Op de IT & Information Security conferentie op 1 februari aanstaande zal Remco Baker, operations manager bij Cqure, weer presenteren over IT security. Remco zal zijn handelsmerk, zaken belichten vanuit jarenlange praktijkervaring, wederom inzetten om de onderwerpen dataclassificatie en reputatieschade te belichten. Bent u aanwezig op de conferentie zal het zeker de moeite lonen om de presentatie bij te wonen. Hoe laat Remco exact  zal spreken is nog niet geheel bekend maar wij houden u via deze rubriek op de hoogte. Hier kunt u alvast een kijkje nemen in het programma tot nu.

 

Nieuwjaarwens voor alle huidige en toekomstige relaties van Cqure

Wij hebben vele mails, e-cards en ja natuurlijk, ook echte kerstkaarten ontvangen van zowel zakelijke als privé relaties van Cqure. Graag willen wij deze gelegenheid gebruiken om u daarvoor allen zeer hartelijk te bedanken.

 

Gastcollege op Hogeschool Utrecht

Remco Bakker, bij Cqure inhoudelijk verantwoordelijk, is uitgenodigd om gastcollege te geven voor het vak ‘organisatie van informatiebeveiliging.’ Een goede relatie van Cqure, Bart Bosma heeft Remco gevraagd vanwege zijn breede praktijkervaring bij verschillende grote ondernemingen.

 

Ontvang de wekelijkse Cqure Update

Sluiten